Silly: Till ligan efter speciell säsong

Förra säsongen blev speciell för 18-åriga (född hösten 03) forwarden Ester Olsson (180 cm) då framgångsrika spelet i basketettan norra förvandlades till något annat – då Djurgårdens lag fick fem vinster omvandlade till förluster med 0-20. Anledningen var att klubben använt sig av en icke-licensierad spelare.  En följd blev också att spelarnas statistik blev annorlunda då siffrorna från 0-20 matcherna gick bort. Olsson landade därför på ett snitt på 7,4 poäng, 3,3 returer och 2,2 assist på strax över 21 minuter per match.

Nästa steg för Ester Olsson (bilden) blir ligaspel med Visby Ladies

– Vi är väldigt glada att Ester kommer till oss. Hon är en smart, mångsidig spelare med mycket kvalitet! Hon är tveklöst en av de främsta spelarna från sin årgång och trots att hon är rookie tror jag hon med sin fysik kommer vara användbart i laget. En spelare med fina egenskaper och en ljus framtid framför sig, säger Visby-coachen Xavi Hernández.

x x x x x

Sjuhärads Basket har gjort klart med ännu ett nyförvärv. Efter tre säsonger i SBL Dam med Luleå Basket flyttar 21-åriga guarden Moa Erlandsson (167 cm) till Borås

– Vi jobbar stenhårt på att vara attraktiva för tjejer som Moa, och vi hoppas att hon ska kunna ta ytterligare kliv hos oss. Vi fortsätter arbetet med truppen och har under semesterveckorna gjort klart med flera intressanta spelare som kommer att presenteras vad det lider, säger sportchef Mattias Modig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.