Umeå-kaptenen klar

Efter påskriften för säsongen 22/23 är Cole Welle klar för en fjärde säsong med Umeå BSKT.

 Den 26-årige amerikanske powerforwarden på 203 cm spelade senaste säsongen  27 matcher, varav 24 som startspelare. Han snittade då sju poäng och åtta returer på 28 min/match.

– Det blir tredje året med mig som coach och jag är väldigt nöjd med att ha fått klart med den oerhört värdefulle spelaren. Vi har varit överens ganska länge, men det har tagit tid att fixa allt pappersarbete. Som lagkapten är Cole en nyckelspelare som betyder väldigt mycket både på och utanför planen, bland annat kommer han att hjälpa våra nya spelare att komma tillrätta, säger coachen Boris Balibrea.

Mer läsning (PLUS): ”Äntligen klart”.

– Jag är superglad över att vara tillbaka för en fjärde säsong i Umeå. Alla killar i laget är härliga människor som verkligen gör varje dag väldigt tävlingsinriktad och det är riktigt roligt att spela ihop. Fortsättningen med Boris och en komplett coachstab gör att vi det här året har en otrolig grund att bygga på med rätt människor som pushar och leder oss varje dag. Klubben har fortsatt växa varje år och enligt min mening har vi tagit de rätta stegen under lågsäsongen för att vara i en riktigt bra position för att kunna tävla, så jag är mer än exalterad inför att få se hur långt vi kan gå och över att få vara en viktig del i det fortsatta arbetet med att bygga klubbens identitet, säger Cole Welle på Instagram.

Första chansen att se lagkaptenen leda nya upplagan av Umeå BSKT blir i försäsongsturneringen Better You North Cup i Umeå – som inleds måndag den 5 september klockan 16:00 då BSKT ska ta sig an regerande finska mästarna Karhu Basket från Kauhajoki.

För den som inte kan ta sig till Umeå Energi Arena dagarna 5-8 september finns möjlighet att följa Umeå-cupen via webbsändning på Solidsport (det går att köpa enstaka matcher eller hela turneringen).

Så är är spelprogrammet:
Måndag 5 september

16.00: Umeå BSKT – Karhu, Finland.
19.00: Jämtland Basket-BC Luleå

Tisdag 6 september
16.00: Karhu, Finland – BC Luleå.
19.00: Tromsö, Norge – Jämtland Basket

Onsdag 7 september
18.00: BC Luleå –Tromsö, Norge.

Torsdag 8 september
15.00: Jämtland Basket – Karhu, Finland.
18.00: Umeå BSKT – Tromsö, Norge.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.