Silly: Landslagsspelare klar

Norrköping Dolphins har gjort klart med landslagsguarden Lovisa Hjern. 23-åringen har varit ute och testat proffsliv i Tyskland och Spanien och återvänder nu till moderklubben.

– I ”Lollo” får vi en spelare som känner igen vår miljö och kan dela med sig av erfarenhet från landslag och proffsspel till resten av laget. Hon blir en ledare både på och utanför planen och någon för våra unga spelare att se upp till, säger coach Kevin Taylor Lundgren.

Dolphinstruppen: ”Lollo” Hjern, Rakel Gyberg, Matilda Ståhl, Matilda Åhlberg, Sofie Ljungcrantz, Saga Eklöv, Filippa Tilliander, Julia Lenngren och Lexi Held.

Nästa spelare in ska vara en större import.

– Vi är nära att få klart med en amerikanska som ska spela på de stora positionerna, säger Dolphins-coachen till klubbens hemsida.

x x x x x

Uppsala Basket har nu presenterat coachtrion som ska leda laget i SBL Dam.  Chioma Nnamaka får sällskap av Azuka Nnamaka och Bosse Eriksson. Coachningen blir ett samarbete mellan de tre och det kommer enligt klubben inte finnas någon uttalad headcoach.

x x x x x

Nykomlingen Sjuhärads Basket fortsätter att värva storlek. 184 centimeter forward Ellinor Demnert  hämtas från Norrort i Basketettan där hon förra säsongen snittade14,9 poäng och 9,6 returer per match.

– Ellinor är en spännande spelare och efter tre säsonger i Basketettan med hennes siffror så blir SBL Dam ett naturligt nästa steg för en sådan tjej. Sen att dagligen kunna träna med andra rutinerade stora spelare som exempelvis Elin Ljunggren, Paula Juhlin och Anna Dahl på forwardspositionerna kommer såklart vara jättebra för Ellinors utveckling även i det långa loppet. Vi hoppas och tror hon ska trivas i Sjuhärads Basket, kommenterar sportchef Mattias Modig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.