Silly: 198 cm talang tar plats

När Luleå Basket ska plocka in talang i ligatruppen gör man som vanligt – kikar på vad RIG Luleå har att erbjuda. Årets fynd är Tilda Trygger, 16-årig forward från Saltsjöbaden som mäter sina modiga 198 centimeter.

Trygger spelade nyligen med U18-landslaget i EM där hon snittade 7,7 poäng och 7,4 returer på 23 min/match.

Upplägget kommande säsong blir en utbildningsplats med Luleå Basket och dubbellicens så att det även kan bli speltid i basketettan med RIG Luleå.

– Tilda är en väldigt ambitiös spelare. Hon har högt uppsatta mål och tränar hårt och fokuserat för att uppnå dem. Hon är smart, teknisk och atletisk. En längre spelare som spelar ute på golvet. Hon är född -06 men har redan varit på seniorlandslagsläger. Under sommaren har hon spelat med svenska U18-landslaget. Vi på RIG Luleå är glada att vi i samarbete med Luleå Basket nu kan erbjuda henne en utbildningsplats på nästa nivå, säger Mikael Johansson tränare RIG Luleå.

x x x x x

En annan spelare från U18-landslaget är Olivia Harm – som i sommarens EM-spel snittade 7,7 poäng och 3,6 returer på 17 min/match. Olivia Harm, 184 cm, från Spånga fyller 17 i höst och har nu klart med förlängt kontrakt med Alvik Basket.

– Det är med glädje vi meddelar att Olivia Harm fortsätter att spela med Alviks damlag. Olivia har haft en intensiv sommar med det svenska U18-landslaget och tar med sig nyttiga erfarenheter till kommande säsong, säger Alviks sportchef Mikael Wester.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.