Tufft val i cupen

Damernas svenska cup är framme vid kvartsfinalerna. Då har topprankade Luleå Basket gjort ett tufft val och tar sig an Södertälje BBK.

Som bekant är har Norrköping Dolphins i egenskap av arrangör fribiljett till Final Four – nu ska ytterligare tre lag kvala in och det sker dagarna 3-6 november.

Precis som i herrcupen spelade reseekonomi in när lagen valde motstånd. Men visst kittlar det när säsongens två heta konkurrenter om ett SM-guld till våren drabbar samman redan i cupkvartsfinal.

– En enklare resa spelar givetvis in i valet. Sedan vill vi försöka ta upp kampen med Södertälje om SM-guldet. De har fått ihop ett riktigt starkt lag med många profiler i år. I och med att vi inte möter varandra i serien förrän i februari vill vi testa våra krafter mot dem tidigare. Det ska bli en härlig utmaning, motiverar Luleå Baskets klubbdirektör Christer Sehlin valet av motståndare.

Östersund Basket, näst högst rankade lag, valde att möta Uppsala Basket.

– Vi väljer Uppsala dels för att det är ett lag vi känner eftersom vi spelat mot dem på försäsongen, men även på grund av att det rent geografiskt är en okej resa, säger Alva Stark, coach i Östersund Basket.

Därmed blir det i tredje kvartsfinalen match mellan IK Eos Lund och Alvik Basket.

x x x x x

Damernas Final Four spelas i Norrköping den 28-29 januari 2023.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.