Dags för damernas uppkast

Denna helg är det första uppkast i SBL Dam. En liga som tappat fyra lag på grund av ekonomiska orsaker och en liga som fått ett nytillskott i form av Sjuhärad. Så det blir elva lag som kommer till spel säsongen 22/23.

Udominate/A3 Umeå är borta. Alvik Basket har tappat hela gamla gänget. Färskaste guldlaget Norrköping Dolphins upprepar inte samma satsning. Så allt ska denna säsong handla om Luleå Basket mot Eldebrinkarnas gulddröm hemma med Södertälje BBK.

Bloggen ser framför sig att Luleå Basket kommer att ånga på under grundserien, ograverad elittrupp från förra säsongen innebär noll problem att spela ihop si i säsongsupptakten. Därmed kommer Luleå att landa som etta inför slutspelet och då ha den viktiga hemmaplansfördelen. I Luleå Energi Arena finns som bekant publiken i SBL Dam.

Det som talar för Södertälje till vårens avgörande är vinnarskallarna på Elin och Frida Eldebrink tillsammans med Klara Lundquist och Lollo Halvarsson. SBBK startar säsongen helsvenskt och har en trupp där Bloggen inte skulle bli förvånad om det så småningom dyker upp en stor amerikanska för att stärka positionerna 4/5.

Utmanare till semifinal? Bloggen tror på Östersund som gjort ett klipp med värvningen av Jessica Kelliher. Norrköping lär kunna spela ihop sig och bli en faktor under våren. Uppstickaren blir nog IK Eos från Lund som plockat ihop ett intressant lag.

Lag för kvartsfinal: Här tippar Bloggen att två av platserna 6-8 i grundserien är vikta för Alvik och Högsbo. Sista slutspelsplatsen står mellan nykomlingen Sjuhärad och Mark.

Utanför slutspel: En jobbig säsong stundar för Uppsala och Visby.

Så spelas premiäromgången:
Lördag 8 oktober
16:00 Visby Ladies-Alvik.
18:00 IK Eos-Östersund.
18:00 Högsbo-Södertälje.
Söndag 9 oktober
15:00 Sjuhärad-Uppsala.
16:00 Mark-Luleå.

(Norrköping står över första spelhelgen).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.