Umeå har svår nolla att spräcka

Umeå BSKT har vunnit två av fyra matcher i en orytmisk säsongsinledning och ställs på fredagskvällen inför svår uppgift på bortaplan mot obesegrade BC Luleå (facit 5/0).

– Vi kommer från ett långt matchuppehåll så det blir en stor utmaning för oss att klara av att komma in i rätt rytm i den här matchen, säger Umeå-coachen Boris Balibrea.

Kan ni spräcka Luleås nolla?

– Vad ska man säga, klart att det kan hända på fredag. Det vi har att hantera med Luleå är att de kommer med bra självförtroende efter att ha vunnit några jämna matcher och senast en suverän insats borta mot Jämtland. Det visar att Luleå tror på vad de gör i både anfall och försvar och de har visat att de kan sätta de stora skotten i avgörande lägen.

– Det finns flera parametrar där vi måste uppnå hög nivå för att kunna tävla den här gången. Luleå kan använda flera stora spelare samtidigt och det är killar som alla kan göra allt möjlig på planen. Vi får se till att vi inte blir förvirrade utan kan hålla nere våra turnovers och stoppa deras spel. Vi måste genomföra vårt eget spel och inte minst måste vi höja vår skottprocent när det gäller, vi har i tidigare matcher spelat oss fram till många bra lägen utan att få ned bollen i korgen så det har varit för dålig träffprocent.

Läget i laget?

– Positivt är att Anton Lindqvist har (efter allergiproblem) äntligen kunnat träna för fullt så vi hoppas att han framöver ska kunna hjälpa oss mer och mer, precis som under försäsongen. William Hansson kunde inte fullfölja matchen senast mot Borås på grund av känning i ett knä och han har missat flera träningar, vi får se hur han mår på matchdagen. David Czerapowicz är fortfarande inne i rehabfasen så vi räknar ännu inte med honom i match, deklarerar Boris Balibrea.

BC Luleå jagar alltså sjätte raka segern.

– Vi börjar hitta rätt. Jag tycker ändå att det har känts bra ett tag defensivt. Men det var lite islossning offensivt. I dagens basket räntar det när man börjar dra i treor. Vi har gått lite torrt tidigare men vi fick utdelning nere mot Jämtland. Då mår vi så klart mycket bättre offensivt, säger coach Peter Öqvist till klubbens hemsida.

När det gäller vad det finns att se upp med i Umeå säger BC-coachen så här;
– Deras pick och rull-spel med Gustav Hansson, Will Butler inside, Danne Hansson som är tillbaka i hemmahallen och springer runt off ball screens. Det är en del att hålla reda på defensivt som vi behöver göra bra. Vinna returtagningen också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.