Bara nära för nykomling

Nya USA-centern Shalaunda Burney-Robinson, 193 cm, gjorde debut för Sjuhärads Basket och levererade 14 poäng + 12 returer, men liganykomlingen föll borta mot IK Eos i Lund.

Veckans första match i SBL Dam blev ganska upp och ned, eller vad sägs om siffrorna med 16-4 i andra perioden följt av 15-29 i tredje perioden. Summa summarum vann Eos med siffrorna 71-68. Slutet blev en rysare då Sjuhärad hade ledningen vid 66-68 med drygt tre minuter kvar, men sedan fick hemmalaget en trea av Strachan och en tvåa av Seilund. Gästerna hade missade skott och turnovers som trist slut när en seger var så nära.

Segern var första för säsongen för Eos medan Sjuhärad får jaga vidare.