Tredje gången gillt för Umeå?

Lagen har redan mötts två gånger denna säsong – frågan på tisdagskvällen är om det kan bli tredje gången gillt för Umeå BSKT mot Köping Stars.

Första tävlingsmötet var i svenska cupen och då föll Umeå mot Köping med 80-89.

Andra tävlingsmötet skedde i omgång 2 i ligan och då vann Köping hemma en högdramatisk match – som Juwan Gray avgjorde med en ”buzzer beater” för 88-86.

Rond tre gäller nytt ligamöte – som ännu en gång spelas med Köping som hemmalag.
– Köping är bra i år och det blir tufft att möta dem i deras hall, men vi går för att vinna vår sjätte raka i serien. Förra gången satte de sista skottet så nu måste vi försöka ta igen det, säger Umeås spelfördelare och ligans poängkung Gustav Hansson.

Umeås coach Boris Balibrea har lite bekymmer när det gäller att lägga upp gameplan mot detta Köping.
– Vi känner väl till Köpings lag från tidigare möten, men det är ändå svårt att scouta dem i termer av uppgjorda spel och strukturerad spelbok därför att de är ganska ”vilda” och skapar mycket en-mot-en och utnyttjar mismatches, snabba uppspel och offensiva returer. Så för oss gäller det att ha bra koll defensivt på dessa olika situationer och försöka sakta ned dem.

– Mina spelare är bra på att ta till sig och utföra den gameplan vi kommer fram till, kan vi ha rätt fokus och utmana Köping så har vi chansen. Sedan är det bra för oss att vi kan räkna med Aleksa Solevic som en tredje rutinerad guard tillsammans med Gustav och Daniel Hansson. Jag tror att vi ska kunna få viktiga kvalitetsminuter av Solevic, säger Boris Balibrea.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.