Vill bjuda på show i kylan

På fredagskvällen spelar Umeå BSKT för första gången den här säsongen mot Fryshuset Basket.

Ligans jumbolag har nyligen bytt coach och laguppställningen ser helt annorlunda ut jämfört med när säsongen startade. Fryshuset har på sistone gjort bra matcher – även om det ännu står en nolla i vinstkolumnen. Det har exempelvis blivit förlust med ynka två poäng mot Uppsala, sju poäng ner på bortaplan mot BC Luleå och senast en stark prestation mot Nässjö.

– Vi är Umeå BSKT och det innebär att vi har stor respekt alla motståndarlag i ligan. Fryshuset är det lag som är i topp när det gäller antal bollinnehav, det betyder att de spelar väldigt snabb basket och är väldigt duktiga på att ta offensiva returer, säger Umeås coach Boris Balibrea, som fortsätter;

– Vi vill studsa tillbaka direkt efter den tuffa förlusten borta mot Södertälje i fredags. Det är väldigt kallt ute men vi hoppas att publiken ska ta sig till hallen på fredag kväll, vi kan lova att bjuda på en bra show så att ingen ska ångra sig. Med bra lagspel ska vi förhoppningsvis kunna leverera seger på hemmaplan. Vår gameplan är ganska enkel, vi ska sakta ned Fryshuset, spela bra försvar och se till att blockera ut i returtagningen. Offensivt handlar det om att dela bollen och sätta våra skott.

Umeå ställer upp med samma lag som i de senaste matcherna, det är med andra ord ännu för tidigt för spel för rehabtränande duon William Hansson och David Czerapowicz.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.