Ligaklubb tvingas spela utan importer

I morgon tisdag den 20 december spelas de sista ligamatcherna innan jul – då tvingas Fryshuset Basket spela utan sina importer i hemmamatchen mot Umeå BSKT. Det innebär att Fryshuset får ställa ett helsvenskt lag på benen i matchen mot Umeå.

Bakgrunden är att Fryshuset inte betalat in domaravgifter i tid och då fått sina FIBA-licenser indragna. Ett beslut som togs av Fredrik Joulamo, Generalsekreterare, och Olle Lundén, Tävlingsansvarig, den 14 december.

I tävlingsbestämmelserna anges: ”Vid obetalda fakturor, återkallas lagets samtliga FIBA licenser fram tills betalning registrerats, dock minst en förbundsseriematch”.

Efter det överklagade Fryshuset Basket. I sin överklagan skriver Fryshuset Basket bland annat att det handlar om en faktura som fallit mellan stolar i Fryshusets ekonomihantering och att klubben inte har ett mönster av återkommande skulder eller obetalda fakturor till varken SBBF, Skatteverket eller andra myndigheter eller leverantörer. I sin skrivelse argumenterar Fryshuset Basket för att slippa straffet i form av indragna FIBA-licenser.
Klubben skriver; ”I det här läget med en extremt viktigt match den 20 december 2022 ur publikhänseende, följa TB ordagrant när betalning skett och deadline inte kan ha missats med mer än några timmar, kan omöjligen vara med Svensk Basket bästa eller SBL Herrs bästa i åtanke. Särskilt starkt blir det argumentet när liknande flexibilitet visats andra föreningar i liknande situationer”. 

Nu har Svenska Basketbollförbundets tävlingsutskott avslagit överklagandet.

Så här ser TU:s beslut ut;
TU konstaterar
att Generalsekreterare och Tävlingsansvarige följt Tävlingsbestämmelserna när de drog FIBA-licenserna från klubben
att klubben trots flera påminnelser inte betalat fakturan i tid
att klubben var två veckor sen med betalningen
att det är viktigt att behandla alla klubbar lika och det gör man genom att följa Tävlingsbestämmelserna.
TU beslutar att avslå Fryshuset Baskets överklagan

Deltagande i beslutet: Karin Wickström Stümer, Christer Stjernborg, Christer Sehlin, Anette
Möllerström, Johan Lind, Michael Malm och Jonas Emilsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.