Sista uppkast före jul

I afton tisdag har Umeå BSKT sista uppkast före jul, det blir 17:e matchen av de 30 som ska spelas i grundserien 22/23.

Skådeplatsen är Fryshuset i Stockholm där hemmalaget på grund av sent inbetald faktura på domaravgifter fått straffet med indragna FIBA-licenser och måste ställa upp utan importerna.

Umeås coach Boris Balibrea satte direkt efter slutsignal i fredagens möte igång med sin gameplan inför returmatchen mot Fryshuset – en plan han fick kasta i papperskorgen under måndagen då det var dags att tänka om.

– Det sena beskedet gjorde det lite konstigt i våra matchförberedelser, utan sina importspelare kommer Fryshuset troligen att spela lite mer utanför sitt vanliga system och testa nya saker så vi får vara beredda på allt möjligt. De som nu får chansen att spela har inget att förlora. Man måste också komma ihåg att Fryshuset nyligen, i en hemmamatch där de var utan sina amerikaner, länge spelade jämnt med Nässjö, säger Boris Balibrea, som fortsätter;

– I det här läget kan vi inte fundera så mycket över motståndarna. Viktigast för oss blir att ha rätt fokus och genomföra vårt eget spel på bra sätt och det handlar förstås om att hålla ihop försvaret och variera vårt anfall.

 Noterbart är…
… att Fryshuset har en ligadebutant i laget i form av 21-årige guarden Aron Hedqvist som tidigare bland annat spelat i Superettan med Fryshuset och nu kommer närmast från spel på Keba Prep School i USA.
… att när lagen möttes i Umeå i fredags så vann Umeå med 98-77.
… att ytterligare två tisdagsmatcher spelas, det är finalreprisen Norrköping-Jämtland, samt Uppsala-Nässjö.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.