Silly season januari

Januari är en silly-season-månad då ligaklubbar kan se om sitt hus och värva spelare – som då ännu kan ha hyfsat med tid att matchas in i lagets spel innan det drar ihop sig till vårens slutspel.

Det rör också på sig runt om i Europa.

CJ Wilson – förra säsongens MVP-guard i Jämtland har lämnat italiensk andraligan. Klubben Allianz Pazienza Cestistica San Severo meddelar ”att man med samförstånd har sagt upp kontraktet”. Regerande svenska mästarlaget Norrköping Dolphins mötte amerikanen i finalspelet och visar nu intresse för Wilsons tjänster. ”Jag har pratat med hans agent”, säger Dolphins-coachen Mikko Riipinen till Norrköpings Tidningar. Om det blir affär återstår att se, klart är i alla fall att Norrköping, som nyligen värvat Devonte Green, siktar på att plocka in en skapande guard till för att gå för nytt guld.

En annan av förra säsongens toppspelare med Borås i svenska ligan som lämnat sin klubb är forwarden William Gutenius. Tiden i belgiska Cirkus Brussels innebar tio matcher, 21 min/match med snitt 8 poäng och 3,4 returer.  I devanlig ton anger den belgiska klubben ”Enligt ömsesidig överenskommelse upphör samarbetet med Will Gutenius”. Alla svenska klubbar med några kronor kvar i kassan skulle väl ta emot Gutenius med öppna armar. Tillbaka till Borås?

När det gäller Fryshuset Baskets ligalag är det normalt att spelare kommer och går. En som nyligen lämnat är Uros Cigoja.

Nässjö Basket hann få nya amerikanen Andre Wesson på plats lagom till hemmamatchen mot Umeå den 30 december, han var förstås inte spelklar redan då utan fick från sidan se sitt nya lag förlora.

På sätt och vis kan man säga att Södertälje BBK fått in en ”ny spelare” då landslagsforwarden Alexander Lindqvist kunde göra säsongsdebut senast mot BC Luleå. Mannen med den klassiska skottfinten är tillbaka efter långstidsuppehåll på grund av knäbekymmer och det blev försiktiga 15 minuters speltid – men han hann med att sänka fem av sex skottförsök för totalt 12 poäng, plus fyra returer och en assist.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.