Så börjar basketåret i Västerbotten

Det nya basketåret i Västerbotten studsar igång på allvar under trettonhelgen.

Trettondag jul fredag den 6 januari återsamlas ligasensationen Umeå BSKT efter några dagars välförtjänt nyårsledighet.

– Några har varit kvar i Umeå och de övriga spelarna anländer under dagen (läs i dag torsdag). De som varit i Umeå har haft lite lätta skottövningar och samtliga har haft lite hemläxa med ett träningsprogram. Gemensamma lagträningen startar fredag, förklarar coachen Boris Balibrea.

Just före årsskiftet var Umeås William Hansson tillbaka i spel efter sin knäskada. En spelare har ännu inte kunnat debutera i Umeå-linnet – det är David Czerapowicz som missat allt spel på grund av en stressfraktur i en fot och fått ägna sig åt långvarig rehabträning och individuella pass med basketbollen.

Hur är läget med honom nu?
– Planen är att han ska kunna börja vara med på lagträningarna och sedan får vi ta det därifrån och se vad som händer, säger Boris Balibrea.

Umeå BSKT spelar 2023 års första match lördag den 14 januari och det är inte vilken match som helst – utan ”seriefinal” där tabelltvåan Umeå på bortaplan ska ta sig en serieledande Borås Basket.

x x x x x

För Umeås båda lag i norra basketeorna innebär spelschemat att årets första matcher spelas så här;
Damettan: KFUM Umeå har från spelet före jul med sig facit 7 vunna/7förlorade. Årspremiären 2023 blir lördag 14 januari hemma mot Luleå Basket Ungdom.

Herrettan: Umeå BSKT Utveckling vann före jul 8 matcher och förlorade 3 gånger. Nya tag 2023 med första uppkast lördag 21 januari borta mot Jämtland Ungdom.

x x x x x

I Umeå har Umeå BSKT bjudit in till Skills Camp 7-8 januari. Tjejer och killar 8-17 år ska drillas av äldre coacher och spelare.

I samband med campen blir det också en coach och ledarträff i Dragonskolan (lördag). Umeå BSKT:s ledarteam har bjudit in alla klubbar i Umeå-regionen och tanken är att helt enkelt ha en öppen diskussion om hur basketsporten i Umeå kan utvecklas tillsammans. Ledord; ”Lättare, roligare och mer stimulerande”.

x x x x x

Årets första Easy Basket-sammandrag blir i regi KFUM Skellefteå Basket lördag den 21 januari 2023!  Matcherna kommer att spelas i Campushallen och Florahallen. Kategorier:
Grupp 1: åk 5-6, födda 2010 – 2011
Grupp 2: åk 3-4, födda 2012 – 2013
Grupp 3: åk 1-2, födda 2014 – 2015

x x x x x

På utbildningsfronten blir det rivstart tidigt under 2023. Närmast kommande utbildningstillfällen som sker i Umeå:
28 januari – Introduktion utvecklingstränare. Riktar sig främst till nya ledare/tränare och föräldrar som på något sätt är med och leder/tränar barn.
25 feb – Matchledare B utbildning (domare). Riktar sig främst till den yngre målgruppen (13-17 år) som vill börja döma.

x x x x x

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.