Två olika måndagsmatcher

Två måndagsmatcher i SBL Herr gav oss en rysare och en defilering. Båda vinnarlagen kunde bokföra fjärde raka segern.

Den spännande matchen gällde Uppsala vs BC Luleå. Det var jämnt från start till mål, även om ledningen pendlade från +5 för hemmalaget Uppsala och +10 för gästande Luleå. Det landade i att sista poängen blev avgörande – ett straffkast från LaDarien Griffin spikade 76-77. Uppsala hade  sista skott för seger i slutsekunderna… men den bollen från Jordan Shepard gick inte i korgen.

Citat från LaDarien Griffin; ”Visst, vi gjorde kanske ingen jättematch, men jag tar den här segern utan att tveka.”

Matchfakta;
Uppsala–Luleå 76–77 (19–19, 18–17, 20–21, 19–20).
Uppsala: Jordan Shepherd 26, Jaylen Hinton 20, Lukas Friberg 12, Henrik Jädersten 8, Niklas Larsson 7, Jacob Månsson 2, Alan Zekovic.
Luleå: Michael Gilmore 28, LaDarien Griffin 21, Jonatan Arvidsson 16, Brendan Bailey 8, Adam Rönnqvist 2, Denzel George 2.
Publik: 1 073

Den ospännande matchen gällde Nässjö vs Norrköping. Normalt hemmastarka Nässjö kom ut riktigt blekt och tappade första perioden med 13-27.  Därefter kunde Dolphins ägna sig åt att fördela speltid. Gästerna ledning var uppe i hela 28 poäng med fem minuter kvar, sedan tillåts Nässjö putsa siffrorna en aning. Noterbart är att Norrköpings nyförvärv Marcus Tyus inte var spelklar.

Citat från Mikko Riipinen; ”Vi tar ett stort steg framåt med en riktig laginsats med många stora prestationer från många spelare.”