Liganytt med spelarrörelser

Guarden Andreas Jönsson lämnar svenska ligan. Efter fem år på college i USA kom han till Köping Stars – men där har det mest blivit begränsad speltid (11 min/match i 12 matcher) och han väljer nu att söka ny färdriktning. Ny klubb blir Cantbasket i Santander som spelar på EBA-nivå i Spanien.

– Jag ser det som bästa möjligheten att fortsätta utveckla mitt basketspel. Jag känner att jag stagnerat, och då är det spanska alternativet intressant, säger Jönsson till Köping Stars hemsida.

x x x x x

Nässjö Basket meddelar att Anton Politis kommer lånas ut till Ockelbo i Superettan under januari månad.

x x x x x

Fryshuset Basket har fortsatt omsättning i sin spelartrupp. Tre spelare har lämnat ligalaget.

Åke Swahn ska spela med Kongsberg Miners i Norge. Fryshuset har även avslutat kontrakten med Uros Cigoja och TJ Dunans.

Uppdatering: På väg in i Fryshusets lag ska Rami Ghanem vara, han har som bekant tidigare spelat i bland annat Umeå och Fryshuset.

x x x x x

Kalmar Saints, som i flera veckor saknat Jan Tratnik (hjärtproblem), får under en lång tid framöver klara sig även utan Hannes Widell på grund av fotskada.

x x x x x

Jämtland Baskets amerikan Amir Smith var under en period borta från spel före jul på grund av knäproblem – en skada som spökar igen då han missade Jämtlands första match 2023. Läget verkar oklart.

– Man vet inte vad som kan hända och om något kan hända inom tio dagar. Det är inget vi kan påverka utan får ta dag för dag och se hur han reagerar på rehab, säger Jämtlands coach Adnan Chuk till ÖP.

Uppdatering: Detta till trots så kom Smith till spel när Jämtland på torsdagskvällen tog emot Södertälje. En match där däremot Phil Carr inte var ombytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.