Vardag på jobbet

Torsdagens ligamatch blev något av en vardag på jobbet för Jämtland Basket. Det landade i 13:e segern på 14 senaste för ”Älgarna”.

Uppgiften borta mot Uppsala var absolut inte en promenad i parken, men Jämtland behövde i alla fall inte springa alldeles för hårt. Coach Adnan Chuk gjorde det hela till en försvarsmatch där hemmalaget bara fick ihop 63 poäng och gästerna kunde vinna alla fyra perioderna med liten marginal – vilket totalt ledde till 77 poäng.

Jämtlands pointguard CJ Jackson levererade ett felfritt skytte med 7 av 7 från golvet och totalt 18 poäng. Därtill hade han 7 assists och 6 returer. Mycket nyttig var även Amir Smith med sina 15 poäng på 13 minuter.

Uppsala satsade på tufft försvar med såväl zon som rejäl bollpress med dubblingar. Hemmapubliken i Fyrishov fick upp hoppet en stund i fjärde perioden då Uppsala kombinerade defensiva jobbet med att låta Jordan Shepard sköta anfallet på egen hand. Från underläge 45-62 gjorde Uppsala en run på 13 raka poäng och Shepard fixade 11 av dessa. Plötsligt 58-62 på tavlan. Men sedan tröttnade hemmaspelarna samtidigt som Jämtland skärpte till sig igen.

Noterbart är att 16-årige Hugo Tidare fick hoppa in en knapp minut i sin ligadebut för Uppsala.

Uppsala–Jämtland 63–77 (17–20, 13–18, 15–20, 18–19).
Uppsala: Jordan Shepherd 24, Lukas Friberg 14, Henrik Jädersten 9, Niklas Larsson 5, Nemanja Kutic 5, Alan Zekovic 3, Jaylen Hinton 2, Tom Sanne.
Jämtland: CJ Jackson Jr 18, Amir Smith 15, RT Guinn 13, Landrius Horton 9, Phil Carr 6, Anes Zekovic 5, Pierre Hampton 5, Daniel Johansson 4, Adam Johansson 2.