”Hanson brothers” aktuella

Om en månad ska Sveriges herrlandslag avsluta VM-kvalet med bortamatch mot Tyskland (24/2) och hemmaspel mot Estland (27/2 i Baltiska hallen i Malmö).

Från Sveriges kvalgrupp är det redan klart att Tyskland, Finland och Slovenien tagit VM-platserna, så landslagsfönstret i slutet av februari innebär jakt på rankning inför kommande EM-kval och en chans att testa nytt.

Redan nu florerar en del namn ur den långa ”arbetslista” som förbundscoacherna jobbar med.

Självklart finns ”Hanson brothers” från Umeå BSKT, alltså Gustav och Daniel Hansson med bland de aktuella. Men listan består av cirka 30-35 spelare så uttagningen är inte klar.

Bloggen tog hjälp av Svenska Basketbollförbundets sportchef Lars Johansson för att få klarhet i vad som gäller inför landslagsfönstret i februari.

Så här svarar han; ”Vi informerar berörda klubbar om att deras spelare (ca 30-35 st) kan komma att kallas till läger. Detta är enbart för att underlätta för klubbarna. Ambitionen är att vi presenterar tänkt trupp till lägret i slutet av denna vecka eller början på nästa.”
”24-listan blir definitiv 10 dagar innan fönstret. Eftersom den kan ändras kommer vi således inte att publicera den förrän då”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.