Silly: Ny amerikan värvas

Södertälje BBK befinner sig under slutspelsstrecket i SBL Herr och värvar en fjärde amerikan. Det handlar om Seth LeDay, en 26-årig tvåmetersforward som närmast kommer från spel med Sparta i Luxemburg där han på åtta matcher (30 min/match) snittat 21 poäng och 10 returer.

– Jag har följt Seth under en tid och när hans namn kom upp samtidigt som vi var ute efter den spelartypen så gick allt ganska fort. Han kommer hjälpa oss med returtagning och i defensiven med sin atletism, förutom att laget breddas, säger Södertäljes coach Ludde Degernäs till klubbens hemsida.

Klubbdirektören Johan Strömwall:
– Vi kände att vi behövde utöka truppen, då Anton Gaddefors har haft en lång frånvaroperiod, och han måste ju få tid på sig för att komma i toppform igen. Värvningen blev möjlig tack vare några externa sponsorer, och den insatsen är vi mycket tacksamma för. Varje match framöver är superviktig. Men, om allt faller på plats kan vi bli riktigt farliga i vår.

x x x x x

Från Smålands horisont kan noteras att Nässjö Baskets Abdou Medjedoub för egen del tror på en snabbare återkomst än vad som tidigare rapporterats om hans skadade armbåge.
–  Det är inte så allvarligt som det såg ut, säger Medjedoub till Smålands-Tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.