Umeås nye center spelklar

Han landade förra veckan och har hunnit träna några pass med Umeå BSKT. Pappersarbetet är klart så centern Nick Fullard, som kallats in som ersättare för knäskadade Will Butler, är spelklar till fredagens ligaomgång då Umeå har bortamatch mot dubbla mästarlaget Norrköping Dolphins (SM-guld i våras och cupguld alldeles nyligen).

– Nick är tillgänglig och ska debutera mot Norrköping. Vi hoppas han ska kunna bidra även om han såklart inte är sitt bästa jag eftersom han ännu inte spelat någon match den här säsongen, säger Umeås coach Boris Balibrea, som fortsätter;

– Veckans träningar har inte handlat om något med Norrköping utan helt om oss själva,  vi jobbar för att få in Nick i spelet så han ska kunna hjälpa oss under slutdelen av säsongen. Det tar lite tid att komma in i vårt system som kanske inte är det allra enklaste för en spelare som kommer in så sent.

På Umeås kvällsträning torsdag saknade Umeå endast Jacob Jangered.
– Han har ont i höfterna och kan inte träna, så han har åkt hem, förklarar coach Balibrea.

Hur ser er gameplan ut mot Norrköping?
– Det är ganska klart, först och främst måste vi måste matcha upp hemmastarka Norrköping energi. Plus att vi förstås måste spela solitt försvar och inte släppa fria treor. I anfall ska vi springa och hjälpas  åt.

Norrköping Dolphins är tillbaka i ligaspelet efter triumfen i Svenska Cupens finalspel.
Coach Mikko Riipinen;
– Motivationen är hög. Vi måste fortsätta att jobba på vårt spel och bli ännu mer noggranna med detaljerna. Det finns inget annat. Vi vet att det blir en tuff match och vi måste komma redo och hungriga från första sekund.

Norrköping-Umeå, uppkast kl. 19:04 i kväll fredag.

Bilden: Umeås coach Boris Balibrea med nye centern Nick Fullard.
Foto: Peter Hegethorn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.