U21-SM i Umeå… och inte

Stundande helg spelas U21-SM i Umeå Energi Arena. Det handlar då om Herrar 21 där Umeå BSKT jobbar för att ännu en gång ta sig till Final Four i Uppsala. Förra våren slutade det som bekant med SM-silver för Umeås HU21-lag.

Så självklart är Umeås mål att byta silver mot guld.

Närmast handlar det om omgång 3 med Umeå som värdstad. I fyrlagsgruppen spelar även gästande lagen Central Basket, Fryshuset Basket och AIK Basket. Två lag går vidare till ”Final Four”.

Spelschemat;
Lördag 11 mars;
09:30 AIK-Fryshuset
11:30 Umeå-Central
17:00 Central-AIK
19:00 Umeå-Fryshuset
Söndag 12 mars:
10:00 Fryshuset-Central
12:15 Umeå-AIK

I den andra gruppen som tävlar om att ta sig till topp fyra spelar Borås, Högsbo, Uppsala och Åkersberga.

Medaljspelet i ”Final Four” avgörs i Uppsala 5-7 maj.

x x x x x

I tidigare planering fanns även ett gruppspel i SM för Damer 21 placerat i Umeå. Det skulle ha arrangerats 17-19 mars. Men så blir det inte.

Omgång 2 i Umeå är inställd. Det nya beskedet är att de sex kvarvarande lagen, inklusive KFUM Umeå, får göra upp i ett slutspel som blir i form av ”Final Six”.  Där är första omgångens gruppvinnare Eos och Alvik klara för semifinalerna i Uppsala i maj. Övriga fyra lag får ladda för kvartsfinaler, det är Onsala, Umeå, Uppsala och Spånga.

x x x x x

En av spelarna i KFUM Umeås SM-lag är Nora Strömsten, till vardags i KFUM Umeås division 1-lag. Många unga svenska spelare är redo att åka till USA för skola och basket, Nora Strömsten (född 04) hör till den skaran. Hon har fått ett erbjudande om fullt stipendium från Williston State som är ett juniorcollege i North Dakota. Innan beslut tas avvaktar Umeå-tjejen kontakt med fler skolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.