BSKT på tåget

Sista bortamatchen under grundserien spelar Umeå BSKT på tisdagskvällen i Täljehallen.

För motståndet svarar ett Södertälje BBK som har vässat formen inför säsongens avgörande del, i de fem senaste matcherna har SBBK besegrat Nässjö, Uppsala och Köping, samt spelat jämnt mot topplagen Jämtland och Borås (förlängning). SBBK blev också definitivt klart för slutspel i och med Nässjös seger på måndagskvällen.

BSKT satt på måndagen på tåget söderut och Bloggen fick via modern mobiltelefonteknik följande förhandssnack med coach Boris Balibrea.

– Vi anländer sent på måndagskvällen och har haft lite svårt med förberedelserna, på söndagen var vi bara sju på träningen på grund av CJ Dunstons skada och U21-SM för Anton Lindqvist och Melker Lindblom. Måndag morgon hade vi bara en kort träning innan avresan. Men förhoppningsvis ska vi vara redo för match.

– Södertälje har spelat allt bättre och har nu fulltalig trupp när även Anton Gaddefors är tillbaka. De har nu ett riktigt djupt lag med massor av erfarenhet, för oss gäller det bland annat att försöka hantera deras pick och pop-situationer med attacker i kombination med förnämliga skyttar som Alex Lindqvist och Lazar Radosavljevic. Södertälje har även fler ledare i form av Martin Pahlmblad och Josh Sharkey.

CJ Dunston stukade foten efter 30 sekunder i förra omgångens match (fredag) mot BC Luleå. Hur är läget med honom?
– Han kunde till viss del vara med på korta måndagsträningen och är i alla fall med på tågresan till Södertälje, sedan får vi på matchkvällen se hur det blir med spel, säger Boris Balibrea.

Södertälje-coachen Ludde Degernäs säger bland annat så här till klubbens hemsida;
– Umeå är ett lag som alltid är väldigt välstrukturerade och välcoachade av Boris (Balibrea). De bygger en stor del av sitt spel på Gustav och Daniel Hansson. De har ligans kanske hetaste spelare just nu: Bryan Jefferson. Väldigt fin formtopp just nu, det är ett lag som är väldigt farligt offensivt. Det viktiga blir hur vi kan kontrollera dem i transitionspelet, att vi hittar skyttarna i Jefferson och Daniel. Och sen hur vi kan kontrollera pick- och rull-spelet, med Gustav Hansson.

Södertäljes lag: Den enda som saknas är William Kermoury som stukade foten under helgens spel i U19-SM.

Säsongens tidigare möten;
Ligapremiär 23 september: Umeå-Södertälje 95-85.
Match den 13 december: Södertälje-Umeå 88-87.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.