Dags för rond 1 i norr-kvarten

Det är dags för rond 1 i norr-kvarten. Umeå BSKT vs BC Luleå. Skådeplats Umeå Energi Arena. Uppkast klockan 19:04 fredag kväll.

Umeås coach Boris Balibrea och övriga i staben har filat på gameplan A, men har även plan B, plan C och plan D.

– Självklart har vi många planer, kanske till och med fler än fyra, och det finns mycket baskettaktik att fundera över och vi har haft en väldigt bra träningsvecka. Men det som är allra viktigast är att hålla balansen och kunna hantera alla känslor. Balans att spela med all tillgänglig energi samtidigt som det gäller att kunna lugna ned sig mellan varven.

– Det handlar om att ta sig an uppgiften precis som vi gjort under grundserien – med både optimism och ödmjukhet. Nu börjar vi om från noll och har stor respekt för en av Sveriges bästa klubbar genom tiderna, BC Luleå har i sitt DNA att kunna hantera den här typen av matcher, säger Boris Balibrea.

– Vi har förtjänat den här möjligheten att inleda kvartsfinalspelet på hemmaplan, nu kommer säsongens viktigaste del och laget kan få extra energi från stödet av fansen. Den extra energin kan behövs i ett läge där vi ska försöka skriva historia, jag hoppas det blir riktigt bra uppslutning på fredag kväll.

– Om vi bara pratar basket så måste vi såklart få stopp på Jonte Arvidsson i pick-och-rullspelet med LaDarien Griffin och Michael Gilmore. Ha koll på Adam Rönnqvist som kan bli stekhet när som helst och försöka hålla Brendan Bailey så borta som möjligt från spelet. Men ovanför allt handlar det om balansen, säger Boris Balibrea till Bloggen.

Mer läsning (PLUS): Umeå-stjärnan skyttekung med fel hand ”Lite skumt”.

BC Luleås coach Peter Öqvist säger till klubbens hemsida bland annat så här om motståndaren Umeå;

– Det är ett lag som klickade tidigt i rollerna. De verkar ha haft harmoni i truppen under hela resan. Bra gäng vad gäller balansen. Mycket skyttar där ute, en väldigt spelskicklig guard i Gustav Hansson, size med Nick Fullard, atletiska och fysiska försvarsspelare i Bryan Jefferson och C.J. Dunston framför allt. De har också rollspelare som gör det bra. Jag tänker på Cole Welle som håller spelet enkelt och gör spelare runt i kring sig bättre.

Luleå-coachen tonar ned betydelsen av den så kallade hemmaplansfördelen i SM-kvartsfinalen;

– I Sverige är det sällan så att hemmaplan är en massiv favör. Det kommer inte att vara 8000 galet högljudda fans som sätter tryck på domarna. Vi åker ned dit för att vinna. Jag tror att vi kommer klara av bortaplan. Det är inte där det sitter. Det sitter i vår förmåga att nå upp till nivån som vi vet att vi kan spela på, säger Öqvist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.