Spa innan Umeås tuffaste någonsin

Umeå BSKT har skaffat sig 2-0 i matcher i kvartsfinalserien mot BC Luleå. Efter den tuffa söndagsfajten (85-84) tog Umeå-laget ett annorlunda grepp för att ladda om inför rond tre som spelas i Luleå Energi Arena.

– På måndagen kopplade vi bort kontakten med basketkorgarna för att inte bara vila kropparna utan även ge huvudena en liten paus, så laget åkte på Spa där det blev återhämtning med bland annat massage och simning, förklarar coach Boris Balibrea.

Efter en lättare tisdagsträning begav sig BSKT norrut på E4 med destination Luleå.

Onsdag 19:04 är det uppkast igen. Fast då på Luleås hemmaplan.

– Det kommer att bli den tuffaste matchen vi någonsin spelat. Det är ett Luleå som måste vinna för att inte deras säsong ska ta slut och i deras arena måste man ha största möjliga respekt för det laget. Vi åker dit med ödmjukhet och inställningen att vi inte kan var säkra på någonting annat än att vi förbereder oss för att tävla i 40 minuter, säger Umeå-coachen, som varnar extra för matchinledningen.

– Det blir viktigt att starta bra, de första fem minuterna kan bli avgörande. Det gäller att vi är redo att stå emot Luleås anstormning i början. Sedan finns flera saker som måste fungera, returtagningen lika bra som senast och i skyttet behöver vi få upp träffprocenten lite, säger Boris Balibrea.

Mer läsning (PLUS): Umeå-spelaren: ”Något jag haft som mål”

Luleå måste vinna för att säsongen inte ska vara över. Lagkapten Denzel George till BC Luleås hemsida;
– Det känns stort att få spela på hemmaplan igen. Inför vår publik som är Sveriges bästa basketpublik. Det hjälper oss jättemycket, ger oss massa energi och nu ska vi fortsätta vinna så att vi får spela fler slutspelsmatcher på hemmaplan. Det förtjänar vår publik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.