Umeå med segerskål (alkoholfri)

KFUM Umeå är i mål i basketettan norra dam. Lördagens bortaseger mot Alvik följdes upp på söndagen med bortaseger 79-64 mot Uppsala. En match där Milla Lindblom bland annat sänkte 5 av 10 från trepoängsland och bidrog med 26 poäng på 27 minuter. Ida Myllyoja levererade dubbel-dubbel med 13 poäng + 16 returer. Tilda Andersson snuddade vid dubbel-dubbel med sina 16+9.

Den avslutande segern innebär att säsongen landade precis på 50 procent vinst/förlust. 12 segrar och lika många torskar. Av 13 lag i tabellen slutar Umeå-damerna i mitten. Det kan bli sjätte eller femte placering beroende på Alviks resultat i den klubbens två kvarvarande matcher.

Bloggen fick tag på Umeå-coachen Eva-Lotta Strömsten en stund efter segermatchen i Uppsala.

– Vi har precis klivit på tåget och har ”skålat” med läsk/vatten/kaffe för en bra genomförd säsong. Summerar vi så finns det delar av säsongen som vi är väldigt nöjda med, sedan finns det såklart delar som vi ser att vi vill fortsätta utveckla och förbättra.

Vad sägs om sista helgens dubbla vinster?

– Hur vi avslutar säsongen denna helg är vi väldigt nöjda med och något som symboliserar hur vi vill agera som lag. Vi spelade med mycket energi och alla spelare visar hur mycket dem betyder för laget med deras olika styrkor. Vi har jobbat hårt med att utmana varandra för att utvecklas, att ibland gå utanför sin comfortzone för att lära sig nya saker, och vi ser verkligen framsteg hos spelarna.

Bilden: Glad lagbild efter säsongens sista match.

Matchfakta, basketettan norra dam;
Uppsala Basket-KFUM Umeå 64-79 (14-19, 18-18, 15-23, 17-19).
Umeås poäng: Milla Lindblom 26, Tilda Andersson 19, Ida Myllyoja 13, Matilda Sandberg 10, Nora Strömsten 6, Moa Dellbro 3, Emilia Mill 2.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.