X-faktor hot mot Umeå

Påskdagen söndag klockan 15:04, antingen på plats i Boråshallen eller via SVT1.

Rond 2 mellan Borås Basket och Umeå BSKT.

Ett stort hot som Umeå studerat extra på film inför matchen är förstås Borås X-faktor Anton Cook.

I första semifinalen kom Cook in från bänken och dominerade i andra halvlek så han landade på 30 poäng på sina 23 minuters speltid, bland annat med fem trepoängare. Den minnesgode vet att Cook gjorde ungefär samma grej när lagen möttes i slutet av grundserien – då sköt amerikanen 25 poäng på 23 minuter, bland annat med fem trepoängare!

– Vi hoppas kunna stoppa X-faktorn Cook så att han inte tillåts bli så het som han var i fredags, säger Umeås coach Boris Balibrea.

Umeå-laget är förstås kvar i Borås med sikte på söndagen.

– Vi har haft en bra lördag med återhämtning, stretching och lite skytteträning. Efter middagen studerade vi filmen från första semifinalen och då såg vi många saker vi gjorde bra och som vi ska fortsätta med, men också en del detaljer vi analyserat och behöver förbättra för att kunna vinna på söndagen, berättar Balibrea.

Läget i laget?
– Spelarna är ganska uppåt efter att ha visat att vi på allvar kan tävla med Borås, så känslan är bra. Vi tror på oss själva även om vi räknar med att den här matchen blir till och med tuffare än den första mot alla duktiga spelare i ligaettan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.