Kvitterat i Tegeltemplet

Annandag påsk kom 1627 åskådare till Tegeltemplet i Östersund och då kvitterade Jämtland Basket semifinalserien mot Norrköping Dolphins.

Efter en tveksam första perioden tog Jämtland hand om matchen, spelade bra försvar och det avgörande rycket kom med en ruskig run på 16-0 i början av den sista perioden. Matchens man Pierre Hampton som satte 8 av 10 skottförsök för hemmalaget som vann med 85–75.

Dolphins vräkte i trepoängare alldeles i början, fem av de sex första långskotten träffade rätt, men därefter kallnade skyttarna.

Semifinal 2:7
Jämtland Basket – Norrköping Dolphins 85–75 (20–26, 17–14, 21–14, 27–21).
Poäng, Jämtland: Pierre Hampton 20, C.J Jackson 11, Landrius Horton 11, Daniel Johansson 10, Amir Smith 9,  R.T Guinn 7, Adam Johansson 7, Anes Zekovic 5 , Phil Carr 5.
Dolphins: James Murray-Boyles 18, Marcus Tyus 17, Nathan Dawit 14, Hugo Bergström 10, Devonte Green 9, Adam Ramstedt 7.

Därmed 1–1 i matcher innan serien vänder till Stadium Arena i Norrköping för kommande två ronder. Klart är att det sedan blir mera spel i Tegeltemplet, minst en match till.