NBA: Mästarnas Mästare

NBA-slutspelet har klarat av första rundan och Bloggen gillar när stjärnorna faktiskt tävlar på riktigt, det är lite si och så med den varan under grundserien…

I år har det dessutom blivit extra krydda så serierna i playoff är väldigt oförutsägbara.
Som i östra konferensen när grundseriens bästa lag (58 vinster) Milwaukee Bucks torskade med 1-4 i matcher mot åttondeseedade Miami Heat med hete Jimmy Butler. Och som i västra konferensen där sjundeseedade Los Angeles Lakers slog ut andrarankade Memphis Grizzlies med 4-2.

En serie gick till ”game 7” och där ställdes regerande mästarlaget Golden State Warriors (seedat sexa) mot Sacramento Kings (tredjerankat efter stark grundsäsong). Warriors som haft en minst sagt vinglig säsong med rent uselt bortaspel hade dessutom den sjunde avgörande på bortaplan och kom till spel med formsvaga kort som Klay Thompson och Jordan Poole.

I fullsatta arenan Golden 1 Center i Kaliforniens huvudstad Sacramento avgjordes allt. Steph Curry satte nytt slutspelsrekord för en sjunde avgörande genom att skjuta 50 poäng (!), även ett personligt slutspelsrekord för stjärnan.  Snacka om en mästarnas mästare.

Centern Kevon Looney var matchens andra vinnarprofil med 21 returer, varav 11 offensiva (plus 11 poäng), något han kommenterade med ”Alla kan inte vara där ute och skjuta treor”.

Övriga lag får ursäkta, nog kittlar mötet mellan Warriors och Lakers allra mest när NBA-slutspelet fortsätter.

Här är kvartsfinalerna;
Väst:
Denver Nuggets (1) vs Phoenix Suns (4)
Golden State Warriors (6) vs Los Angeles Lakers (7).
Öst:
Boston Celtics (2) vs Philadelphia 76:ers (3).
New York Knicks (5) vs Miami Heat (8).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.