Nye Umeå-coachens lista

Nye headcoachen för Umeå BSKT hade redan tjuvstartat jobbet innan tvåårskontraktet skrevs under.  Efter att Boris Balibrea berättat att han hade för avsikt att lämna så har Gabo Loaiza haft spelarsamtal och tillsammans med sportchefen Luca Romano och klubbdirektören Janne Enjebo gjort en prioriteringslista.

– Alla spelarna är positiva till tanken på att stanna kvar i Umeå, men såklart behövs sponsorer och pengar för att lösa allt, så vi får se. Som högsta prioritet på listan har vi Gustav och Daniel Hansson och klubben kommer att anstränga sig för att behålla dem. Kan vi klara det, en lösning kan vara med personliga sponsorer, så får vi en bra grund att gå vidare och då vet vi också att vi kan tävla, säger Gabo Loaiza.

En annan del i planen inför kommande säsong är att jobba mer med spelarutveckling.

– Vi behöver också engagera de unga spelarna mer och skapa chanser för dem, säger Gabo Loaiza, som bland annat tagit ett snack med Umeå-sonen Nils Botold som senaste säsongen mest satt på bänken i BC Luleå.

I ledarstaben för Umeå BSKT är det vid sidan av Gabo Loaiza redan klart med fortsättning för Matias Suhurt (styrke- och konditionstränare) samt Anton Andersson (fyrsio). I spelartruppen finns tre med kontrakt, det är William Hansson, Anton Lindqvist och Melker Lindblom.

– Vi kommer att ta in en ny assisterande coach så att staben är uppbyggd på samma sätt som den senaste säsongen. När det gäller spelartruppen finns både plan A och en plan B att jobba på. Det är mycket att göra nu på försäsongen inför 23/24, så det blir ingen semester, säger Umeås nye headcoach.

Du känner ingen osäkerhet inför uppdraget som ny headcoach för Umeå efter en succésäsong i SBL Herr?

– Boris Balibrea har tagit klubben till den här nivån, för mig var det viktigt att han också tycker att jag var redo. Jag ser fram mot att jobba vidare i Umeå och känner mig ganska säker på att det ska gå bra, säger Gabo Loaiza.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.