Minus för guldklubb och lite silly

Att det är ekonomiskt tufft för de svenska ligaklubbarna bekräftas bara av att nykorade mästarlaget Luleå Basket trots bra publiksiffror flaggar för minus-siffror när bokslutet ska göras.

– Vi har märkt att kostnaderna har dragit iväg ganska rejält det sista halvåret på grund av inflationen och den ökande dollarkursen. Detta har gjort att vi fått mycket mer kostnader än vad vi hade räknat med i vår budget, säger Luleå Baskets klubbdirektör Christer Sehlin till Luleå-tidningarna.

En konsekvens av saknade pengar kan bli att Luleå-klubben ännu en gång tvingas avstå eventuellt spel i Europa.

x x x x x

Silly season-nytt:

Uppsala Basket hade senaste säsongen ingen uttalad headcoach för ligalaget i SBL Dam och det konceptet gäller även för 23/24 då trion Azuka Nnamaka, Bosse Eriksson och Chioma Nnamaka kommer att coacha damlaget även nästa säsong.

– Jag är supernöjd att vi får behålla hela coachstaben. De gjorde ett fantastiskt jobb med laget i år. Dessutom bra att vi får kontinuitet. Ser fram emot nästa säsong, säger ordförande Sonja Entzenberg på klubbens Instagram.

x x x x x

Östersund Basket värvar 26-åriga forwarden Julia Nygård från ligakonkurrenten Visby Ladies.

– Vi är väldigt glada över att Julia kommer till oss. Julia har ett fint skott och är en bra defensiv spelare som kommer kunna öppna upp det mycket för oss, säger ÖB-coachen Alva Stark i ett pressmeddelande.

x x x x x

Efter sin tid i Sverige där Janel McCarville påbörjade sin coachkarriär i Alvik Basket har hon nu nytt jobb – som coach för tjejerna vid SPASH (Stevens Point Area High School). Samma skola i Custer, Wisconsin, där hon själv var elev en gång i tiden.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.