Utblick: Fyra lag kvar

Det drar ihop sig i de största tävlingarna. Nu är bara fyra lag kvar i NBA och i Euroleague.

NBA: I semifinalerna i USA är det i väst Denver Nuggets vs Los Angeles Lakers.
I öst Boston Celtics vs Miami Heat.

Sista laget vidare till semifinal var Boston som på hemmaplan vann ”game 7” mot Philadelphia 76:ers. Slutresultatet 112-88 var en smula märkligt med tanke på att ställningen faktiskt var 55-55 i början av den tredje quartern. Matchens store man Jayson Tatum med 51 poäng, 13 returer och 5 assists.

I kampen om östra konferensens finalplats ställs andrarankade Boston mot åttonderankade (!) Miami Heat med sin stjärna Jimmy Butler.

Även i väst är det match mellan högt rankat lag – ettan Denver Nuggets, mot ett lägre rankat – sjuan Los Angeles Lakers. Med andra ord Nikola Jokic mot LeBron James.

”King James” levererade 30 poäng, 9 assists och 9 returer när Lakers slog ut regerande mästarlaget Golden State Warriors via 122-101 och totalt 4-2 i matcher. Bortasvaga och småväxta Warriors var chanslösa i sista matchen då distansskyttarna Steph Curry (4 av 14 på treorna) och Klay Thompson (2 av 12) var iskalla.

Bäst av sju gäller såklart i semifinalerna.

x x x x x

Euroleague: Efter spännande kvartsfinaler i bäst av fem matcher är det dags för ”Final Four” och då gäller en enda match i semifinal och final. De fyra kvarvarande lagen var också fyra i topp under grundsäsongen.

Fredag 19 maj spelas semifinalerna och det med spanskt ”El Clásico”-möte mellan Barcelona och Real Madrid. I den andra semifinalen möts franska Monaco och grekiska Olympiacos.

Bronsmatch och guldfinal avgörs söndag. Allt utspelas i Kaunas, Litauen.

x x x x x

WNBA: Damernas största liga närmar sig säsongspremiär.  En svenska finns med och det är förstås Amanda Zahui som denna säsong ska spela för Washington Mystics.

Den 18 maj ska lagen ha presenterat sina definitiva trupper på 12 spelare och grundserien drar igång 19 maj – då Washington har hemmapremiär mot New York Liberty.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.