Silly: ”SBL bra marknad”

Runt om i Europa ska det byggas nya lag inför nästa säsong. Bland nybyggarna finns ”Årets coach” i svenska ligan – Boris Balibrea som gått vidare från Umeå BSKT för en ny utmaning med tvåårskontrakt som ny head coach för MKS Dabrowa Gornicza i den polska ligan.

Idémässigt påminner Balibreas nya projekt en hel del om det som hänt i Umeå de senaste tre åren – att skapa ett vinnande lag som spelar snabb och attraktiv basket med hög intensitet.

Coacher värvar gärna duktiga spelare de har bra koll koll på. Bland många exempel kan nämnas att Vedran Bosnic (tidigare i Södertälje) värvade Arik Smith (tidigare Umeå) till Belfius Mons-Hainaut i Belgien.

Den svenska ligan som språngbräda har fungerat för en rad spelare, exempelvis amerikanen Jonah Mathews som inledde sin proffskarriär i Köping Stars för att fortsätta din framfart i Anwil i Polen innan han till den här säsongen plockades upp av den franska Euroleague-klubben Asvel.

Bloggen passade på att kolla läget med Boris Balibrea och ställde frågan vilken/vilka spelare från SBL han kan tänka sig att plocka över till Polen. Gustav Hansson kanske?

Balibreas svar kan summeras som diplomatiskt;

– Just nu är det mycket fokus på coaching staff och på de polska spelarna. Men jag måste säga att SBL är en bra marknad!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.