Jerebko ber om ursäkt

Den tidigare framgångsrike svenske NBA-spelaren Jonas Jerebko, som skrev på för arméklubben CSKA Moskva  mitt under Rysslands invasion av Ukraina och blev avstängd från landslaget, bryter nu tystnaden i en TT-intervju.

– Det jag vill säga till svenska folket är att jag ber om ursäkt. Jag gjorde helt fel val, jag tänkte bara på basketen och det blev fel. Jag har tagit konsekvenserna och det jag vill göra nu är att prata om det, säger Jerebko till TT och fortsätter;

– Redan från första början, när jag hade sajnat, hade jag tvivel. Men jag hade inte spelat på ett och ett halvt år. Jag ville bara spela basket. Jag inser nu hur fel det blev. Jag skulle aldrig har gjort det med facit i hand, det är klart att jag ångrar det.

TT: Förstod du inte att flytten till Ryssland skulle få konsekvenser för dig?

– Jag tänkte bara på basketen. Jag vet att jag är en förebild för många, att många ser upp till mig. När jag ser tillbaka på det här kan jag säga att jag aldrig skulle göra om det. Efter att jag hade skrivit på funderade jag på om jag skulle åka hem. Men jag valde att fullfölja kontraktet. Det var ett felbeslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.