Avslöjar: Svensk guard till Umeå

Bloggen kan avslöja att Umeå BSKT värvar en svensk pointguard inför säsongen 23/24.

Den som ska ersätta Gustav Hansson på position 1 är Jordan Peltier. 

En värvning som får betraktas som en liten chansning.

Peltier ska göra comeback efter långt uppehåll på grund av den senaste tuffa skadan. Han spelade inte alls förra säsongen då han ägnade sig åt rehabträning och uppbyggnad för att komma tillbaka från den svåra knäskada (korsband) han drabbades av i match för Nässjö Basket i näst sista grundserieomgången 2022.

På de 30 matcher han spelade för Nässjö i grundserien 21/22 snittade Peltier 26 min/match med leverans av 12,8 poäng, 4,4 assists och 3,6 returer. Han sköt då 30 procent från trepoängslinjen.

Även säsongen 20/21 i Nässjö blev det en stympad säsong då Peltier drabbades av dubbla handskador. Även innan tiden i Nässjö har det handlat om skadebekymmer.

Under karriären har 27-åringen spelat ligabasket för Örebro, Malbas och Nässjö. Säsongen 17/18 fanns han i Grekland och klubben Arkadikos som då spelade i andraligan. I yngre dagar har han även spelat i Naestved, Danmark.

x x x x x

Mera silly season:

Moa Erlandsson från Sunderbyn har spelat ligabasket i Luleå och Sjuhärads i Borås – nu blir det flytt till huvudstaden och AIK Basket.  Moa Erlandsson har skrivit ett tvåårskontrakt med liganykomlingen AIK.

AIK har även klart för fortsatt spel för lagkaptenen Ebba Stenman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.