Silly: Värvar thailändare

Jämtland Basket har signat en guard som ska bli nyckelspelare när Östersunds-klubben tar nya tag för att försöka ta ett guld.

Guarden Tra Holder, 27 år och 185 cm, spelade för Thailands landslag i årets SEA Games (sydostasiatiska mästerskap) och på fyra matcher snittade han 15,3 poäng, 5 returer och 3,3 assists.

Tra Holder är även amerikan (dubbla pass) och hade en stark collegekarriär under fyra år med Arizona State (examen 2018). Han fick därefter kontrakt i tyska förstaligan där det blev ett 20-tal matcher med Fraport Skyliners. Säsongen därpå verkar det ha stannat vid 7 matcher i Polen med MKS Dabrowa Gornicza (just det, den klubb som nu Boris Balibrea ska coacha). Tra Holder lirade därefter i tyska andraligan Pro A där han för Nürnberg Falcons snittade 17 poäng, 3 assists och 2 returer.

De två senaste säsongerna har Jämtlands nyförvärv hållit till i NBA G-league med spel i varierande grad för Birmingham Squadro, Westchester Knicks, samt Mexico City Capitanes.

– Tra har spelat på hög nivå tidigare men har varit borta från den europeiska marknaden under de senaste säsongerna så det blir något av en omstart för honom i SBL. Han har stora kvalitéer offensivt och kan båda ta bollen till korgen och skjuta utifrån. Det är klart att vi har stora förväntningar på honom och han får förstås en nyckelroll i vårt lagbygge, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

x x x x x

Mera silly-nytt torsdag:

Visby Ladies har fixat förlängt kontrakt för lagkaptenen, den 21 åriga guarden, Helin Agnig.

– Det är roligt att få ha kvar Helin i klubben och kunna bygga vidare med henne i truppen. Helin tog stora steg framåt förra säsongen och jag tror att möjligheten att ta ytterligare steg framåt finns. Hon är snabb och kan skjuta vilket gör henne till ett hot på planen utifrån. Jag ser framemot att följa med Helin i hennes utveckling denna säsong, säger head coach Caroline Muzito-Bagenda.

x x x x x

Östersund Basket har klart med sin andra import inför 23/24. Tidigare var det klart med Jessica Kelliher och nu kommer en 21-årig guard från Australien. Tayah Burrows heter Östersund Baskets senaste värvning, en snart 22-årig guard från Australien som för närvarande spelar pointguard för Rockingham Flames i Australia NBL One – som lagkamrat med spelare som Mehryn Kraker och Lisa Koop.

Burrows, 179 cm, snittar i Rockingham 17,4 poäng, 7,6 returer,  5,6 assists och 1,9 steals.

– Vi är väldigt glada över att Tayah ansluter till oss. Vi ser en väldigt spännande spelare i henne. En guard med bra längd som kommer kunna skapa mycket offensivt och sätta tryck på boll defensivt. Vi hoppas på att vi kan åstadkomma bra saker ihop, säger coach Alva Stark.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.