Silly: Schweiziskt förvärv

Mark Basket värvar schweiziska landslagsspelaren Mia Heide, en 24-årig center på 191 centimeter som även har amerikanskt pass. Hon hämtas direkt från collegespel där sista året var med Duke, innan dess Tulane University.

Det betyder att Mark plockar två lagkompisar från Dukes trupp från säsongen 22/23, tidigare presenterad är Taya Corosdale. Båda kom in från bänken och spelade ungefär 14 min/match för starka Duke-laget.

– Det är mycket tufft att komma över Atlanten för sitt första proffsår från stora universitet i USA med enorma resurser till mindre lag som Mark Basket i Sverige varför vi tror att Mia och Taya kommer att hjälpa varandra med att bo och spela i Sverige, säger Marks coach Fredrik Almqvist.

Om Mia Heide;
– Med Mia får vi en oerhört lång, atletisk och tuff försvarsspelare som visat på hög nivå att hon kan blocka skott och ta returer. Mia har dessutom ett fint skott som vi vill utveckla ännu mer där Mia kommer att få ta fler trepoängsskott än vad hon är van vid. Som person har Mia visat fina positiva sidor och vi tror att hon kommer att hjälpa och leda laget mycket med sin personlighet.

x x x x x

Visby Ladies har klart förlängt kontrakt med finländska guarden Isabella Kaukopaasi som fick delar av förra säsongen förstörd av en hjärnskakning.
– Känner mig verkligen hemma här i Visby, ser verkligen fram emot mot en ny säsong och att ha Caroline Muzito-Bagenda som ny head coach. Ska bli roligt att flera gamla spelare kommer tillbaka i år också, säger 28-åringen i ett pressmeddelande.

x x x x x

En riktig lågoddsare är beskedet att Sandra Hansson spelar vidare för Uppsala Basket. Som 29-åring med 13 ligasäsonger, inklusive fyra år i Umeå, bakom sig har hon tonvis av erfarenhet. Senaste säsongen bar hon stundtals Uppsala med snittet 15,8 poäng, 7,6 returer och 2,1 assists per match.

x x x x x

Forwarden Ellinor Demnert blir kvar i Sjuhärads Baskets ligatrupp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.