Silly: Intressant flytt

Powerforwarden William Gutenius spelade förra säsongen i Belgien och på Island – nu vänder han åter till svenska ligan och gör en intressant flytt till Nässjö Basket.

Gutenius är på senare år mest förknippad med Borås, där han senast 21/22 snittade 18 poäng + 6 returer,  men 30-åringen har faktiskt spelat i Nässjö en säsong (2016/2017). Nu handlar det om ett färskt ettårskontrakt för 23/24.

– Det betyder väldigt mycket för klubben, säger Johan Carlstén från Nässjö Baskets styrelse, till Smålands-Tidningen.

x x x x x

U20-landslagsmannen Melker Delryd blir kvar i Uppsala Basket. Han var starkt bidragande till klubbens guld i U21-SM i våras.

– Det är glädjande att Melker väljer att stanna och fortsätta sin resa med oss i Uppsala Basket. Med ett års erfarenhet av SBL-spel är planen att ta ytterligare kliv och växa in i en större roll. Melker har ett väldigt bra skott och defensivt är han användbar på flera positioner tack vare sin atletism och storlek. Han är dessutom en väldigt omtyckt lagkamrat, säger coach Panagiotis Nikolaidis.

x x x x x

U20-landslagsmannen Hugo Lilja blir kvar i Norrköping Dolhins där han redan varit med om att ta tre SM-guld.

– Det är självklart positivt att vi får chansen att fortsätta jobba med Hugo. På planen är han smart och har ett fint skott och är mycket lojal till sitt lag, säger coach Mikko Riipinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.