Silly: Tillbaka från skada

Köping Stars har klart med första nya importen inför 23/24. Ben Okhotin från San Diego i Kalifornien är en 24-årig forward på 198 cm. Han kommer närmast från ett skadedrabbat första proffsår med Ovarense i Portugal. Där blev det bara elva matcher före jul innan säsongen var över, amerikanen snittade 12 poäng på 22 min/match och sköt 44 procent på treorna.

– Bens spelstil är något jag ser vi behöver mer i år än förra året. Ben är en extremt bra skytt och kan dessutom skapa sitt eget skott på grund av sin storlek. Men det som främst tilltalar mig med Ben är hans spel-IQ. Han är en spelare som inte bara bryter mönster eller tar sina skott bara för att han kan, utan gör det bara när det gagnar laget, säger Köpingscoach Torbjörn Gehrke till klubbens hemsida.

x x x x x

Jämtland Basket tar in shooting guarden Hannes Widell som förra säsongen fanns i Kalmar Saints där han snittade 9 poäng som 36-procentig trepoängsskytt.

Därmed återvänder 28-åringen till födelsestaden Östersund där han spelade nio ligamatcher säsongen 2012-2013. Moderklubben är Häggenås SK.

– Hannes har en spets med sin snabbhet och skytte och visade i fjol att han även kan göra poäng på den högsta nivån. Han spelar med självförtroende och det är en bra egenskap, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.