Silly: Proffsdebut i SBL

Borås Basket värvar vidare och tar in en USA-guard som ska göra sin proffsdebut i SBL. 196 cm långe Jarred Godfrey har spelat collegebasket för Purdue Fort Wayne där han varit en stadig leverantör av poäng.

– Jarred har stor offensiv repertoar och kommer att spela både med och utan boll hos oss. Det är inte ofta du har en kille i ditt lag som är 196 centimeter lång och som kan spela pointguard. Det är hans första år som proffs efter college och det har sina utmaningar, men vi tror att vi har en trupp som kan ge honom den trygghet han behöver för att prestera, säger Borås coach Henrik Sonko.

x x x x x

Proffsdebut i svenska ligan blir det även för Köping Stars färskaste förvärv Jayden Martinez, en forward som inför sista året på college bytte University of New Hampshire mot högre rankade University of North Texas.

– Jayden är en utpräglad skytt med långa armar och en gigantisk räckvidd för sin längd, 201cm (7 fot/213cm i ”wingspan” och 8 fot 8 inches/264cm i ”reach”). Han kommer förutom sitt skytte även kunna spela flera positioner för Stars i SBL, säger coach Torbjörn Gehrke.

X X X X X

19-årige forwarden Herman Kihlman, senast på RIG Mark, ansluter till Nässjö Basket.

X X X X X

Från SBL Dam noteras att skytten Hanna Halilovic kritat på förlängt kontrakt för Högsbo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.