En sen silly-bomb

Minsann – det blev en sen liten silly season-bomb. U20-landslagets guard, 19-åriga talangen Saga Eklöv lämnar Norrköpings Dolphins och är klar för Östersund Basket.

– Det känns spännande och framförallt kul att skriva på för Östersund Basket. Det kändes som ett självklart beslut för mig då Östersunds vision passar mig väldigt bra. Jag som ung spelare är tacksam för ett miljöombyte och kunna utvecklas under Alva Stark som coach. Även om Alva inte var min coach hemma i Norrköping fick jag en väldigt bra bild av henne. Hennes vision att satsa och utveckla yngre spelare kommer betyda mycket och är viktigt för mig som ung spelare, säger Saga Eklöv i ett uttalande.

x x x x x

Rutinerade skytten Erica Iderstål gör comeback i ligan. 29-åringen, med tio säsonger med olika klubbar i högsta ligan, spelade förra säsongen med Hammarby i basketettan – är nu klar för AIK Basket i SBL Dam 23/24.

– Med Erica får vi både mängder av rutin och smartness samt en spelare som verkligen vet vart korgen är. Erica har ett lugn som smittar av sig och som kommer att vara till stor hjälp för våra yngre spelare, säger AIK-coachen Ridwan Chowdhury.

x x x x x

Sjuhärads Basket har hittat den pointguard som ska leda laget kommande säsong. Som ung spelare på college var Araion Bradshaw med i South Carolinas lag som vann NCAA-titeln 2017. Amerkanskan kommer till svenska ligan efter att förra säsongen ha spelat för Sevenoaks Suns i Storbritannien där hon snittade 15 poäng, 7 returer och 5 assists.

– Förra året saknade vi en ledare på bakplanen och någon som kunde sätta andra och laget i bra positioner. Araion har hög nivå på passningsspelet, är snabb, explosiv och kan skapa för sig själv och för andra. Jag tror att hon kommer att axla pg-rollen på ett föredömligt sätt, säger coach Karin Inger Key.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.