Klart för VM-kvartarna

Herrarnas VM har studsat på med gruppspel i två faser. Det har varit ett flertal sevärda matcher – men nu är turneringen äntligen framme vid den skarpa delen med utslagningsmatcher.

Efter grupprundorna finns två lag som gått obesegrade fram till kvartarna, det är Litauen och Tyskland.

Litauen med store Jonas Valanciunas har bland annat slagit USA och sköt då hela 56 procent från trepoängsland. Tyskland har imponerat med sitt lagspel och leds storartat av Dennis Schröder som hade 24 poäng + 10 assists vid segern mot Slovenien där stjärnan Luka Doncic sköt 2 av 11 på treorna, slarvade i försvar och helst bara ville snacka med domarna.

USA har som vanligt inte alls sitt bästa lag när det handlar om VM, de största stjärnorna i NBA prioriterar OS när det kommer till landslagsspel. I ledande roll i VM finns i alla fall Anthony Edwards och USA är klar favorit mot försvarsstarka uppstickaren Italien.

Kanada vann sista gruppmatchen och eliminerade därmed regerande mästarna Spanien via siffrorna 88-85. Shai Gilgeous-Alexander stoppade då i 30 poäng för sitt Kanada.

Anmärkningsvärt är att de två små baltländerna Litauen och Lettland finns med bland de åtta främsta i världssporten basket. Totalt mycket Europa då även Serbien nått kvartsfinal.

Kvartsfinalerna avgörs tisdag och onsdag enligt följande schema;

Tisdag;
Kl 10:45  Litauen-Serbien
Kl 14:40  Italien-USA

Onsdag;
Kl 10:45  Tyskland-Lettland
Kl 14:30  Kanada-Slovenien

Samtliga kvartsfinaler går att kika på via SVT Play.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.