Avslöjar: Umeå-nyhet på gång

Under fredagen spelar Umeå BSKT sin premiärmatch ligasäsongen 23/24. Det blir i form av E4-derby borta mot BC Luleå och därmed även en repris för vårens SM-kvartsfinal där Umeå häpnadsväckande nog svepte Luleå i tre raka matcher.

Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna och Luleås avgående klubbdirektör Lars Mosesson (ska avtackas i samband med fredagens ligapremiär) har passat på att värva ihop en stark svensk uppställning där han bland annat huggit ligans bäste spelare Gustav Hansson och försvarskungen/skytten Daniel Hansson från just Umeå.

I cupmötet i Umeå nyligen vann BC mot BSKT med 97-95 efter förlängning. Inför ligapremiären håller spelbolagen oddset på ungefär 1,40 för hemmaseger i Luleå Energi Arena.

Bloggen kan avslöja att Umeå har en nyhet på gång, det handlar då om spelet utanför basketgolvet. Klubben är nära att rekrytera en tilltänkt ny klubbdirektör och det handlar då om förändrad inriktning på tjänsten med fokus på marknad/försäljning. Besked kan möjligen komma inom kort. ”Att vi för en dialog om en sådan lösning är ingen hemlighet”, säger Umeå BSKT:s marknadsansvarige Michael Jalmby.

Mer läsning (PLUS). Hegethorns krönika i VK ”Skarpa frågan är om Umeåklubben ska överleva”

En ny spelare i Umeå som stuckit ut på försäsongen är amerikanen Tim Finke – som gör sitt första år som proffs efter college. En kille som kan bli publikfavorit i vinter. VK-sportens Nathalie Hultdin har träffat 24-åringen och i ett reportage berättar han bland annat om hur han kompletterar basketträningen med yoga, andningsövningar, tai chi och liknande. Här finns (PLUS)-reportaget.

Det är alltså fredag afton klockan 19:04 som uppkastet sker: BC Luleå vs Umeå BSKT.

Bloggen tog ett snack med Umeås coach Gabo Loaiza inför premiären;

– Vi vet vad Luleå går för och hur många olika styrkor de har och nu kommer de att ha ytterligare ett vapen i Jonte Arvidsson. Vår gameplan handlar mycket om vad vi ska ge dem och inte. Jämfört med vårt möte i cupen så kommer det att krävas att vi spelar tuffare och mer aggressivt, vi måste se till att Gustav Hansson får en jobbig match och försöka stoppa Luleås bollrörelse, få de fritt fram så är de ostoppbara. Samtidigt måste vi ha kontroll på vårt eget spel och inte göra för många turnovers.

Läget i laget?

– David Czerapowicz har varit sjuk med feber och kommer troligen inte att kunna spela, hälsan går som alltid först. Men Jared Chatham (rygg) har kunnat träna med full kontakt de senaste två dagarna och ska förhoppningsvis vara tillgänglig. Matchen blir en möjlighet för våra spelare att kliva fram och visa att vi har ett lag som kan tävla, vi har allt att vinna då i princip alla utanför klubben betraktar oss som ett bottengäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.