Liganytt: Skor på hyllan och USA-förvärv

Profilen R.T. Guinn ska inte spela vidare. Basketskorna placeras på hyllan av veteranen som inte fick nytt kontrakt med Jämtland Basket.

– Jämtland valde att inte fortsätta med mig. Det var svårt, jag förväntade mig inte riktigt det. Jag hoppades på ett år till och att verkligen gå för SM-guldet. Från början var det en väldig besvikelse, med det är vad det är, säger veteranen till Östersunds-Posten.

Bland annat av familjeskäl har han tagit beslutet att avsluta karriären och därmed tackat nej till andra erbjudanden.

x x x x x

Östersund Baskets damer har ett sent nyförvärv som förstärkning – det handlar om 25-åriga amerikanska guarden Natalie Chou, 185 cm, som närmast kommer från spel i Australien där hon för Kalamuda Eastern Suns i NBL One snittade 20.1 poäng, 5.9 returer och 4.3 assist.

”Natalie är precis vad vi söker, en duktig skytt med bra längd samt fina meriter! Jag är väldigt glad över att Natalie valde att signa med oss. Jag är säker på att Natalie kommer kunna bidra otroligt mycket, både på och utanför planen”, säger coach Alva Stark i ett pressmedelande.

x x x x x

NSD:s basketexpert Peter Lindvall har kommit med nyheten att Luleå Basket i ligatruppen plockar in U18-landslagets och RIG Luleås talang Tiffany Barbosa.

x x x x x

Forwarden Uros Cigoja, som förra säsongen gjorde 14 matcher för Fryshuset, ska kommande säsong spela med Södertälje BBK. Debuten för SBBK skedde nyligen i svenska cupen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.