Coachbyte strax innan ligastarten

Efter att Alvik Basket kort före seriestarten i SBL Dam gjort sig av med huvudtränaren Mady Mahdy, samt den assisterande coachen Zlatan Hadziresic – det med motiveringen:  ”Anledningen är olika syn på hur laget och verksamheten ska drivas och utvecklas”.

Klubben har nu gjort klart med ny head coachDaniel Nilo lyfts upp från Alviks lag i basketettan och tar över ligalaget.

På klubben hemsida skriver  klubbchef  Stefan Barenthein;
”Efter många möten och dialoger de senaste veckorna kring tillsättandet av ny Head coach för Alviks Damlag och det självklara valet är Daniel, han är den som med sitt engagemang och kunskap bäst kommer leda laget mot våra målsättningar i SBLD denna säsong. Daniel är verkligen ett framtidsnamn i både Alvik och Svensk Basket vilket gjorde beslutet enkelt och helt i linje med det Växthus Alvik Basket fortsatt ska vara för både spelare och ledare.” 

x x x x x

Sena spelarpresentationer i SBL Dam;

Högsbo Basket har värvat amerikanskan Destiny Campbell, 26-årig powerforward/center på 185 cm. Under 2022/2023 lyckades hon spela i inte mindre än fyra olika länder, efter höststart i Tjeckien blev det nästa stopp i Grekland och därefter Mexico för att avsluta i El Salvador. På samtliga ställen har hon som insidespelare levererat rejält med poäng och returer.

Högsbo har även välkomnat 191 cm långa USA-forwarden Asiah Jones. 25-åringen spelade senaste säsongen med Evnikos i Grekland fram till mitten av mars och fortsatte därifrån till Izmit i Turkiet där hon spelade fram till senare delen av maj. Även Jones har fina stats på sitt CV.

Högsbo har även förlängt med rutinerade försvarsspecialisten Louise Noaksson.

IK Eos Lund har förlängt med forwarden Klara Bergholtz och klubben har värvat 30-åriga USA-guarden Cori Coleman, 173 cm. Hon hämtas närmast från spel med Hobart i NBL One i Australien där hon snittade 19 poäng med ett 40-procentigt trepoängskytte.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.