Stjärnan tillbaka som matchvinnare

Oj, oj, vilka kvalrysare i spelet om plats i Fiba Europe Cup. I Tegeltemplet i Östersund var stjärnan Pierre Hampton tillbaka i spel för sitt Jämtland Basket, det blev 14 minuters speltid och viktigast av allt – han avgjorde matchen i slutsekunden.

Jämtland vann med 77-76 mot tjeckiska Pardubice och därmed är det klart för gruppfinal på torsdagen då Hamptons gäng ställs mot spanska Zaragoza.

Jämtland Basket – BK Kvis Pardubice 77-76 (11-17, 25-20, 24-11, 17-28).
Poäng Jämtland: Antonio Holder 24, Seth Le Day 16, Tito Casero 12, Anes Zekivic 8, Pierre Hampton 7, Florent Thamba 5, Adam Johansson 3, Hampus Åhlin 2.

Samtidigt i den kvalgrupp som avgörs i Finland så blev det blytung förlust för Borås Basket efter dubbel övertid.

Borås ledde med ett poäng med en sekund kvar av matchen, då kom en foul som gav Chernomorets från Bulgarien två straffkast. Ett gick i och därmed gick matchen till förlängning. Borås hade där 98-96 med 0,0 sekunder kvar… men kvittering gav lika efter fem minuter.Ytterligare övertid… och allt landade i Borås-förlust med 105-109.

Eftersom Borås vann sin första match mot Kataja avgörs gruppen inte förrän på torsdagen då finländska värdklubben möter bulgariska laget.  I kvalet går gruppvinnarna direkt vidare och för grupptvåor finns litet hopp då de bästa i den kategorin kan gå vidare.

Borås Basket – Chernomorets 109-105 (21-23, 23-19, 17-21, 26-24, 11-11, 7-11).
Poäng Borås: Jarred Godfrey 25, Ryan Logan 22, Andreas Person 23, Ludvig Johansson 14, Chris McKnight 11, Fredrik Andersson 6, Simon Gunnarsson 3, John Brändmark 3.