Utblick: Warriors med damlag

Borta i USA är det finaldags i WNBA. Regerande mästarlaget och grundseriens etta Las Vegas Aces ställs mot årets grundserietvåa, lagt som gjort hårdsatsning, New York Liberty.

Finalserien inleds 8 oktober och det är bäst av fem som gäller. New York som värvat Breanna Stewart, Courtney Vandersloot och Jonquel Jones, är ute efter klubbens första titel. I grundserien blev det 2-2 i matcher sedan båda lagen vunnit på hemmaplan. Lagen har även mötts i Commissioner’s Cup-finalen och då vann New York. Profiler i Las Vegas är Chelsea Gray, A’ja Wilson och Kelsey Plum.

x x x x x

Till nästa säsong får WNBA ett nystartat lag – det är NBA-klubben Golden State Warriors som startar ett damlag, det första nya laget sedan 2008.

x x x x x

Herrarnas NBA drar igång sin sina säsong 2023/24 den 24 oktober, då med matcherna Denver Nuggets vs Los Angeles Lakers, samt Golden State Warriors vs Phoenix Suns.

x x x x x

I Europa har herrarna i EuroLeague påbörjat första omgången med fem matcher i går kväll onsdag.  Ur ett svenskperspektiv kan noteras att Marcus Eriksson i Alba Berlin fortsatt har det kämpigt på sin väg tillbaka från skadeelände. Han har inte spelat match på ett och ett halvt år på grund av fotskada och därefter en knäskada som opererades i somras. I intervjuer har han också varit öppen kring mental hälsa: ”Jag har fortfarande dåliga dagar, men det är för tidigt att ge upp. Jag vill spela igen. Har ingen specifik plan, det är väldigt svårt att sätta något datum för en comeback. Det är bara att ta det dag för dag, vecka för vecka”, säger Eriksson till eurohoops.net

x x x x x

I damernas EuroLeague har Ellen Nyström debuterat i denna Europas högsta serie – men det började med bortaförlust för hennes Sepsi som blev utspelat av spanska Zaragoza.  Matchen slutade 85-57. Ellen Nyström bäst i sitt lag med 17 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.