Tidig streckmatch för Umeå

Bloggen har tippat att tre lag ska göra upp om de två sista slutspelsplatserna, titten i kaffesumpen gav svaret att det handlar om Umeå, Köping och Uppsala. Efter tre omgångar finns såklart inget som helst facit – men för stunden är just de tre lagen längst ned i tabellen.

Viktig notering är att Uppsala fått inleda ligan med tre raka bortamatcher (förluster i Nässjö, Södertälje, samt Norrköping) och att Uppsala nu har mycket starkare laguppställning än vid Svenska Cup-besöket uppe i Umeå tidigare i höstas (den gången vann Uppsala mot BSKT),  Niklas Larsson är tillbaka och nyförvärvade jänkaren Jeremiah Paige debuterade mot Dolphins med 27 poäng, 6 returer och 4 assists.

Uppsala har alltså hemmapremiär i Fyrishov först i den fjärde omgången!

Umeå har inlett ligan med torsk mot Luleå och Borås, för att senast hugga segern borta mot Köping Stars. Därefter har BSKT haft ett litet speluppehåll innan tidiga streckmatchen borta mot Uppsala.

– Självklart en viktig match för oss. Uppsala ser starkt ut, de har tävlat bra i sina bortamatcher och har många spelare som bidrar och fyller sina roller. En svår uppgift för oss och det är inte säkert att vi kan ställa upp med fullt manskap, men vi känner att vi har de redskap som behövs för att kunna vinna. Nycklar till att klara matchen är att försöka skaffa oss fler avslut än Uppsala, hålla nere antalet turnovers och jobba i försvar så att de inte får bekväma lägen. Plus att vi behöver behärska den defensiva returtagningen, säger Umeås coach Gabo Loaiza.

Uppsala vs Umeå med uppkast tisdag kl. 19:04.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.