Vinnande guarder

Första finalen i WNBA spelades på bästa sändningstid söndag (kl 21) och det blev en uppvisning av vinnande guarder i Las Vegas Aces.

Trion Chelsea Gray, Kelsey Plum och Jackie Young sköt tillsammans 72 poäng. I New York Liberty fick Sabrina Ionescu, Courtney Vandersloot och Marine Johannes ihop 31 poäng…

Las Vegas vann med 99-82 efter en mycket starkt andra halvlek. Regerande mästarlaget har hittills gått rent i slutspelet med 2-0 i kvartsfinalen och 3-0 i semifinalen. Men ingenting är avgjort, särskilt med tanke på att hemmaplan vägt tungt när New York och Las Vegas stött på varann tidigare under säsongen. Som grundserievinnare har Aces dock fördelen av att även finalrond 2 spelas i Las Vegas. Bäst av 5 gäller.

Finalserien går även fortsatt att följa i TV4 Sportkanalen. Final 2 avgörs 03:00 natten mot torsdag svensk tid. Final 3 åter med vänligare 21:00 söndag.

Man kan hemma i TV-soffan tycka att det är lite lätt irriterande med långa avbrott (reklam  borta i USA) men det uppvägs av imponerande spel av dessa världsstjärnor. Det handlar inte bara om guarderna, på de större positionerna finns ess i leken som A’ja Wilson i Aces och MVP Breanna Stewart i Liberty.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.