Fredag den 13:e i Umeå

Fredag den 13:e i Umeå. Kan det bli en skräckfylld kväll för mästarlaget Norrköping Dolphins?

Coachen för Umeå Underdog har i alla fall inte gett upp tanken på att hans lag kan vinna.

– Vi kommer från en väldigt tuff förlust borta mot Uppsala, efter det har vi ägnat tid åt återhämtning, inte minst mentalt och pratat om att vi har ett lag som har kapacitet vinna oavsett motstånd. Spelare för spelare har Norrköping säkert ligans bästa lag, men basketboll är ett lagspel där allt kan hända. I en sådan här match kan vi spela utan press och ingen begär mer än att alla ska göra sitt bästa, säger Gabo Loaiza.

BSKT har uppenbart en klart smalare trupp än detta Dolphins som under senhösten ska kombinera ligan med Europa-spel. Efter fredagsmatchen i Umeå Energi Arena ska svenska mästargänget redan på tisdag öppna gruppspelet i Fiba Europe Cup och då är det Stadium Arena som gästas av FC Porto.

Till klubbens hemsida säger Dolphins-coachen Mikko Riipinen att det kommande täta spelschemat och resan till Umeå inte är något problem: ”Det är ett privilegium att spela många matcher även om det såklart är krävande för alla inblandade. Vi visste att det skulle vara många matcher och att vi behöver vara effektiva i våra förberedelser. Vi lärde oss massor förra säsongen som vi nu har med oss. Vi tar en match åt gången och tänker bara på matchen mot Umeå just nu.”

För bra precis ett år sedan skrällvann Umeå hemma mot Norrköping, då med 77-71. Om blixten ska slå ned ännu en gång krävs leverans av samtliga Umeå-spelare.

– Vi har de verktyg som behövs, Jordan Peltier är ligans främste passare med i snitt 8 assists per match, Tim Finke är seriens näst bäste returtagare med snittet 8,5 och vi tycker att vi troligen har den bäste centern i Will Butler. Vår skytt David Czerapowicz hade lite problem innan Uppsala-matchen och kunde därför inte riktigt göra sig själv rättvisa. Vi har unga killar på väg uppåt, som Anton Lindqvist och Nisse Botold. Sedan behövs att Jared Chatham börjar känna sig mer bekväm i sin roll på position 4/5, säger Gabo Loaiza.

Veckoslutets ligaschema för herrarna:
Fredag 13 oktober
Kl. 18.34 Södertälje-Jämtland
Kl. 19:04 Umeå-Norrköping
Kl. 19:04 Borås-Uppsala
Lördag 14 oktober
Kl. 15:04 Köping-Luleå

x x x x x

Så här spelar SBL Dam:
Fredag 13 oktober
Kl. 18:30 Visby-Uppsala
Kl. 19:00 Luleå-AIK
Lördag 14 oktober
Kl. 14:30 Eos-Norrköping
Kl. 15:00 Högsbo-Alvik
Kl. 17:00 Sjuhärads-Mark
Kl. 17:00 Östersund-Södertälje

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.