Umeås utmaning och problem

Ny omgång, nytt spelarproblem, ny utmaning för Umeå BSKT.

Torsdag handlar om bortaspel i Tegeltemplet i Östersund där starka Jämtland Basket väntar. Ett Jämtland som gnuggat mot internationellt motstånd i Europa-kval och dessutom fått tillbaka stjärnan Pierre Hampton.

– För oss handlar det om att ta emot utmaningarna med öppna armar och gå till match med mod, passion och lugn. Vi tränar mycket och hårt, men vet att det kommer att gå upp och ned under säsongen för vårt unga lag, säger Umeås coach Gabo Loaiza.

Senaste nytt kring Umeås lag är att Tim Finke knappast lär spela mot Jämtland på grund av ryggproblem.

– Det betyder att andra spelare, som Nisse Botold och Jared Chatham, får ta större ansvar i kampen mot Pierre Hampton och Seth LeDay. Vi har också Will Butler som har allt bättre form. Offensivt har vi skyttar som Dave Czerapowicz och William Hansson. Sedan är förstås Jordan Peltier en nyckel för oss i det spel där vi behöver vara aggressiva och så långt det är möjligt  ha kontroll på tempot och försöka sätta Jämtland i positioner med så obekväma avslut som möjligt, säger Gabo Loaiza.

Umeå har hunnit med fem ligaomgångar och lyckats knipa en seger. Jämtland har vunnit två av tre ligamatcher och anledningen till färre spelade matcher är förstås Europe Cup-kvalet. Laget kommer närmast från bra bortaseger mot Södertälje BBK.

– Vi behöver hitta en nivå till där vi håller fokus och minimerar misstagen i försvarsspelet mer konsekvent. Det är tidigt på säsongen så det är naturligt att vi inte är framme där vi vill vara men samtidigt så vill vi se att vi tar steg framåt. Det handlar om noggrannhet i detaljer i man-man försvaret, screensituationer, hjälpförsvar och hur vi kommunicerar, säger coach Adnan Chuk.

Veckoslutets matcher i SBL Herr;
Torsdag: Jämtland Basket-Umeå BSKT.
Fredag: Uppsala Basket-Köping Stars, BC Luleå-Nässjö Basket.
Lördag: Norrköping Dolphins-Södertälje BBK.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.